Cumartesi, Aralık 9, 2023
Deniz SistemleriSAVUNMA SANAYİİ

Denizaltıdan Fırlatılan İlk Drone !

Bizi Takip Edin :
Abone Ol
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
5
(1)

Birliklerin operasyonel ihtiyaçlarına odaklanan bu gelişmiş drone modeli, kesinlikle çok iyi bir tasarım. Kullanımı basit ve savaş alanında taktik üstünlüğe ulaşmanın etkili yollarından biri olacağı kesin. Denizden ve karadan atışa uygun olan bu model, çeşitli görevlere hizmet eden özel yük taşıma kapasitesiyle stratejik ve taktik anlamda harika bir çözüm. İşte karşınızda denizaltıdan fırlatılan ilk drone !

Spear, dünya çapında askeri, devlet ve sivil kuruluşlara insansız hava sistemleriyle ilgili çözümler sunan bir savunma şirketi. Firma, son olarak Ninox 103 UW Sub-to-Air kapsüllü otonom drone’unu piyasaya sürdü. Söz konusu modelin, denizaltıdan ve diğer su altı platformlardan fırlatılan ilk gezici drone olduğunu belirtelim. Bu denizaltılarda, görüş hattının ötesinde durumsal farkındalık için çok önemli bir özellik.

Denizaltılar, su altında kalma kabiliyetleri ile büyük bir stratejik ve taktik avantaja sahip. Bununla birlikte, periskopla ufkun ötesinde dalgaların üzerinde neler olup bittiğini görememenin dezavantajını da yaşıyorlar. Bu nedenle, farklı şirketler uzun yıllar boyunca denizaltıların görüş alanlarını genişletmek için çeşitli yollar denedi. Bu amaçla denizaltılardan uçurtmalar, jirokopterler (mini helikopter), hatta uçaklar kaldırıldı. Nispeten başarılı olsalar da hepsinin ortak bir dezavantajı vardı. Bu görev için öncelikle denizaltının yüzeye çıkması gerekiyordu.

Su altından fırlatılan ilk drone Ninox 103 UW’nin fırlatıldığı kapsül içindeki ve aktif uçuş yaptığı andaki görünümü

Ninox 103 UW Drone Özellikleri

Son yıllarda, donanmalar bir keşif platformu olarak su altından fırlatılan insansız hava araçlarına yöneliyor. Bunların bir kısmı sabit kanatlı uçak niteliğindeyken, Ninox 103, havada asılı kalarak gezinmesine izin veren bir quadcopter tasarımına dayanıyor. Ayrıca bu tasarım, Ninox’un denizaltıdan atılan bir kapsül içine sığmasına müsaade ediyor. Kapsül yüzeye çıktığında ise aktif göreve başlamadan 24 saate kadar hareketsiz kalma özelliği var. Havalandıktan sonra 10 km menzile ve 45 dakikalık bir batarya kapasitesi mevcut. 1 kg yük taşıma kapasitesiyle drone, düşük akustik, termal ve görsel yeteneklere sahip. Yapay zeka sistemi üzerinden kullandığı elektro-optik / kızılötesi sensörleriyle, keşif ve otomatik hedef tespiti görevlerini gerçekleştiriyor. Denizaltı, özel kuvvetler ve diğer platformlarla iletişim ise şifreli bir bağlantı üzerinden gerçekleşiyor.

İlginizi Çekebilir :  Dünyanın En Güçlü Donanmaları


Türünün ilk teknolojik örneği olan Ninox, dünya çapındaki orduların ve kuruluşların ihtiyaçlarını karşılayacak bir ürün. Firmanın kurucu CEO’su Gadi Kuperman ürünün bütün testleri başarıyla tamamladığını açıkladı.

İlginizi Çekecek İçerik: ” Amfibi Dronelarda Disk Teknolojisi”

    Bu içerik size faydalı oldu mu?

    Puan vermek için yıldızın üzerine tıkla!

    Sonuçlar 5 / 5. Oy sayısı: 1

    Henüz puan verilmedi. İlk puan veren sen ol!

    Bu içeriği faydalı bulduysanız..

    Bizi sosyal medyada takip edin!

    Bir yanıt yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir